Om föreningen

Ramsöbergs fastighetsägarförening är en ekonomisk förening som arbetar för att främja medlemmarnas ekonomiska intressen genom att sköta om och underhålla föreningens gemensamma mark, båtbryggor, badplatser, brunnar, m.m. Föreningen ser till att medlemmarna har båtplatser, medverkar till gemensamma arrangemang på ön såsom midsommarfirande, valborg, bryggfest, m.m. och samarbetar med övriga föreningar på Ramsö.

Midsommarfirande
Det traditionsenliga midsommarfirandet arrangeras tillsammans med Ramsö Fastighetsägarförening. Under dagen reser vi och dansar runt stången och på kvällen dansas det vidare på dansbanan.

Valborg
Föreningens medlemmar samlar ris och grenar under städdagarna och eldar ett par gånger om året. Valborg är uppskattat, men kräver numera att elden kan vaktas av frivilliga tills dess den är helt släckt, eftersom kasen blir större år från år.

Bryggfest och andra trevligheter
I juli månad då det är som mest folk på ön finns det många aktiviteter, såsom bryggfesten och turneringen Ramsö Boule Open.

Röjardagar
Föreningen äger gemensamt en del mark och bryggor som vi hjälps åt att hålla efter under årets två röjardagar. Då håller vi t.ex. öns badstrand fin.